Newsletter

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?

Kontakt

E-mail:
      wegestudio@wegestudio.pl

Głosy rewolucji żywnościowej

Inne
39
PLN
Głosy rewolucji żywnościowej
Głosy rewolucji żywnościowej
out_of_stock
Dostępność:
wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)
Cena: 39,00 zł
Cena netto: 31,71 zł
Cena w innych sklepach: 39,90 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 7)
Producent:
-

Możesz uzdrowić swoje ciało i świat tym, co jesz.

To jedna z najważniejszych dyskusji na temat żywienia, jaka miała miejsca na przestrzeni 25 lat. John Robbins - założyciel ruchu na rzecz zdrowej żywności - przeprowadza rozmowy z 21 niezależnymi, bezstronnymi światowej sławy ekspertami od odżywiania i diety, przekonując o tym, jak wielkie znaczenie dla zdrowia ludzi i losów planety ma to, co znajduje się na naszych talerzach.

Jego rozmówcy to m.in.: autor bestsellerowej książki "Nowoczesne zasady odżywiania", Colin Campbell, dr med. Dean Ornish, dr med. Caldwell Esselstyn, dr med. Neal Barnard, a także producent słynnego filmu "Super Size Me" Morgan Spurlock, czy Rory Freedman, autorka bestsellerowej książki "Wegańska bogini".

Oto solidna dawka wiedzy podana w przystępnej formie wywiadów. Dowiesz się, w jaki sposób twoje wybory żywieniowe mogą:

  • zapobiegać dalszym zmianom klimatycznym
  • wyeliminować globalny głód
  • zapobiegać chorobom a nawet je cofać
  • pomóc ci czuć się zdrowo i być pełnym energii
  • wpłynąć na los zwierząt hodowlanych


Odnajdziesz tu kopalnię informacji i praktycznych wskazówek, dlaczego i jak dokonywać świadomych, pozytywnych wyborów żywnościowych. Otrzymasz w pigułce dane o najważniejszych kwestiach dotyczących odżywiania, jak jakość przetworzonej żywności, wegetarianizm, GMO, nowe modele produkcji żywności czy Sprawiedliwy Handel.

***

Planeta jest pod stałym naciskiem i nasze wybory, których dokonujemy każdego dnia, jeszcze nigdy nie były dla niej tak ważne. Głosy rewolucji żywnościowej to informacyjne i inspirujące narzędzie, które wyznacza nowy kierunek naszej planety - Paul McCartney

Czy miałeś okazję rozmawiać kiedykolwiek z najbardziej wpływowymi i znanymi na świecie myślicielami, działaczami na rzecz środowiska i doktorami medycyny? Czy chciałbyś zadać im pytania odnośnie do tego, czym się odżywiasz i jak może to pomóc nie tylko tobie, ale i całemu światu? Teraz masz szansę! Ta niezmiernie interesująca książka napisana w formie wywiadów oferuje fascynujące, choć czasem okrutne informacje o najważniejszych decyzjach, jakie ludzie - jako kolektyw - podejmują każdego dnia w kwestiach odżywiania. Przeczytaj ją dla siebie. Przeczytaj ją z myślą o zwierzętach. Przeczytaj ją, by ratować całą planetę - Zoe Weil, przewodnicza Institute for Humane Education

***

Autorzy: John Robbins, Ocean Robbins
Data wydania: luty 2014
Liczba stron: 320
Format: A5
ISBN: 978-83-63965-33-4

Pliki do pobrania:

Produkty powiązane

JEŚĆ PRZYZWOICIE. Autoeksperyment JEŚĆ PRZYZWOICIE. Autoeksperyment

To książka o ideologii, która kryje się za jedzeniem i o tym, że warto się zmieniać, dbać o środowisko i myśleć krytycznie. Autorka zdecydowała się przeprowadzić na sobie wyjątkowy eksperyment dietetyczno-etyczny. Przez dziesięć miesięcy miała zamiar sprawdzić, jak na organizm, środowisko i gospodarkę wpływają zmiany żywieniowe. Na pierwszy ogień idzie dieta ekologiczna, potem wegetariańska, wegańska, a w końcu frutariańska...

Cena: 34,90 zł

MIĘSO NAS ZABIJA. Jak zerwać z uzależnieniem od białka zwierzęcego MIĘSO NAS ZABIJA. Jak zerwać z uzależnieniem od białka zwierzęcego

Koniec z mięsem, początek zdrowia! Autorzy ujawniają mechanizm powszechnego uzależnienia od mięsa oraz obalają mity związane ze spożywaniem białka zwierzęcego, które z powodzeniem można zastąpić białkiem roślinnym. Udowadniają, że proteiny wcale nie pomagają spalić kilogramów, a węglowodany w naturalnej postaci stają się źródłem zdrowia, witalności i energii. Książka ukazuje związek między białkiem zwierzęcym a nadwagą, nadciśnieniem, chorobami serca, cukrzycą i nowotworami.

Cena: 49,90 zł 59,00 zł

SPOŁECZEŃSTWO BEZ MIĘSA. Socjologiczne i ekonomiczne uwarunkowania wegetarianizmu SPOŁECZEŃSTWO BEZ MIĘSA. Socjologiczne i ekonomiczne uwarunkowania wegetarianizmu

Wegetarianizm i spożywanie mięsa oraz wykorzystywanie zwierząt są głównym tematem książki. W istocie rzeczy zastanawiając się nad konsumpcją produktów pochodzenia zwierzęcego w opozycji do produktów pochodzenia roślinnego, pytamy o podwaliny gospodarki wszystkich społeczeństw od ich zarania. Co więcej, formy zdobywania jedzenia i modele diety są powiązane ze strukturą i nierównościami społecznymi, organizacją polityczną, kulturą i ideologią oraz nierozerwalnie związane z narastaniem sprzeczności klasowych. Dotyczy to zwłaszcza masowej produkcji zwierzęcej w gospodarce kapitalistycznej.

Cena: 44,90 zł 49,00 zł

Opinie o produkcie (0)

* - Pole wymagane

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Cenniki do pobrania

Sklep jest w trybie podglądu

© 2009-2017 Wege Studio

Click Shop | Hosting home.pl