Newsletter

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?

Kontakt

E-mail:
      wegestudio@wegestudio.pl

MIĘSO NAS ZABIJA. Jak zerwać z uzależnieniem od białka zwierzęcego

Inne
49.9
PLN
MIĘSO NAS ZABIJA. Jak zerwać z uzależnieniem od białka zwierzęcego
Mięso nas zabija. Jak zerwać z uzależnieniem od białka zwierzęcego
  • promocja
in_stock
Dostępność:
dostępne :)
Wysyłka w:
48 godzin
Cena: 49,90 zł 59,00 zł
Cena netto: 40,57 zł
Cena w innych sklepach: 59,50 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 10)
Producent:
-

Koniec z mięsem, początek zdrowia.

Czy wiesz, że codziennie jesteś narażony na działanie jednego z najsilniej uzależniających środków na świecie? Nie chodzi tu bynajmniej o dopalacze, nikotynę, narkotyki, alkohol czy cukier. Mowa o mięsie!

Autorzy ujawniają mechanizm powszechnego uzależnienia od mięsa oraz obalają masę mitów związanych ze spożywaniem białka zwierzęcego. Jednym z nich jest paradoks, że jedni spożywają duże ilości białka, żeby zwiększyć masę ciała, a inni żeby zrzucić wagę. Z tej książki dowiesz się, że proteiny wcale nie pomagają spalić kilogramów, a demonizowane w ostatnich latach węglowodany nie są wcale wrogiem człowieka, ponieważ w naturalnej postaci stają się źródłem zdrowia, witalności i energii. Tymczasem testy laboratoryjne wykazały istnienie wyraźnego związku między białkiem zwierzęcym, a nadwagą, nadciśnieniem, chorobami serca, cukrzycą i nowotworami, jak również wieloma innymi chorobami odpowiedzialnymi za skrócenie długości życia.

Książka nie nakłania do całkowitej rezygnacji z mięsa, ale do stopniowego, rozsądnego modyfikowania nawyków żywieniowych. Ujawnia, że białko zwierzęce można z powodzeniem zastąpić białkiem roślinnym, a najskuteczniejszą metodą na zrzucenie zbędnych kilogramów, poprawienie stanu zdrowia i uchronienie organizmu przed chorobami jest stosowanie diety o niskiej zawartości białka oraz tłuszczu. Autorzy swoje tezy popierają wynikami niezależnych badań i eksperymentów.

***

Autorzy: dr Garth Davis, dr Howard Jacobson
Wydawnictwo: Vital, wrzesień 2016
Liczba stron: 572
Oprawa: miękka
Format: 14,5 x 20,5 cm
Numer ISBN: 978-83-65404-30-5

Pliki do pobrania:

Produkty powiązane

SPOŁECZEŃSTWO BEZ MIĘSA. Socjologiczne i ekonomiczne uwarunkowania wegetarianizmu SPOŁECZEŃSTWO BEZ MIĘSA. Socjologiczne i ekonomiczne uwarunkowania wegetarianizmu

Wegetarianizm i spożywanie mięsa oraz wykorzystywanie zwierząt są głównym tematem książki. W istocie rzeczy zastanawiając się nad konsumpcją produktów pochodzenia zwierzęcego w opozycji do produktów pochodzenia roślinnego, pytamy o podwaliny gospodarki wszystkich społeczeństw od ich zarania. Co więcej, formy zdobywania jedzenia i modele diety są powiązane ze strukturą i nierównościami społecznymi, organizacją polityczną, kulturą i ideologią oraz nierozerwalnie związane z narastaniem sprzeczności klasowych. Dotyczy to zwłaszcza masowej produkcji zwierzęcej w gospodarce kapitalistycznej.

Cena: 49,00 zł

MIĘSOHOLICY 2,5 miliona lat mięsożerczej obsesji człowieka MIĘSOHOLICY 2,5 miliona lat mięsożerczej obsesji człowieka

Polskie wydanie książki "Meathooked", uznanej przez pismo naukowe "Nature" najlepszą książką wiosny 2016. Dlaczego ludzie tak kochają jeść mięso, mimo że nie wychodzi im to na zdrowie? Autorka zabiera nas w fascynującą podróż dookoła świata po różnych kulturach spożywania mięsa. Badając potężny wpływ ewolucji i działania mięsnego lobby, budowę genetyczną człowieka oraz tradycje naszych pramatek, ujawnia oddziaływanie sił, które sprawiają, że wciąż trwamy w uzależnieniu od zwierzęcego białka. Książka dla każdego, od zagorzałych mięsożerców po zdeklarowanych wegan.

Cena: 38,00 zł

Głosy rewolucji żywnościowej Głosy rewolucji żywnościowej

To jedna z najważniejszych dyskusji, jaka kiedykolwiek miała miejsce, na temat wpływu tego, co jemy, na nasze zdrowie i całą planetę. Solidna dawka wiedzy podana w przystępnej formie wywiadów z ekspertami do spraw żywienia. John Robbins - założyciel ruchu na rzecz zdrowej żywności - wraz z niezależnymi naukowcami i ekspertami przekonują o tym, jak wielkie znaczenie ma to, co znajduje się na naszych talerzach...

Cena: 39,00 zł

JEŚĆ PRZYZWOICIE. Autoeksperyment JEŚĆ PRZYZWOICIE. Autoeksperyment

To książka o ideologii, która kryje się za jedzeniem i o tym, że warto się zmieniać, dbać o środowisko i myśleć krytycznie. Autorka zdecydowała się przeprowadzić na sobie wyjątkowy eksperyment dietetyczno-etyczny. Przez dziesięć miesięcy miała zamiar sprawdzić, jak na organizm, środowisko i gospodarkę wpływają zmiany żywieniowe. Na pierwszy ogień idzie dieta ekologiczna, potem wegetariańska, wegańska, a w końcu frutariańska...

Cena: 34,90 zł

UKRYTA PRAWDA. Rewolucyjna wiedza o żywieniu i zdrowiu UKRYTA PRAWDA. Rewolucyjna wiedza o żywieniu i zdrowiu

Dr T. Colin Campbell, autor słynnego bestselleru "The China Study", w swej najnowszej książce odpowiada na niezmiernie ważne pytanie: Dlaczego większość z nas wciąż nie ma pojęcia o tym, że klucz do dobrego zdrowia i długiego życia trzyma w swoich rękach (na swoich talerzach)? Dzięki tej książce przekonasz się, że warto zmienić sposób odżywiania i że każdy powinien poznać prawdę o mechanizmach rządzących współczesną medycyną...

Cena: 43,00 zł

Widelec zamiast noża Widelec zamiast noża

Książka w prosty, przystępny i obiektywny sposób przedstawia korzyści płynące z diet roślinnych w leczeniu i profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Powstała we współpracy z najwybitniejszymi specjalistami, których przełomowe badania naukowe wyznaczały nowe kierunki rozwoju nauk o żywieniu człowieka. Zawarte w niej praktyczne i łatwe przepisy na smaczne potrawy są odbiciem obecnego stanu wiedzy o optymalnym sposobie żywienia.

Cena: 38,00 zł

Opinie o produkcie (0)

Submit

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Cenniki do pobrania

Sklep jest w trybie podglądu

© 2009-2017 Wege Studio

Click Shop | Hosting home.pl