Newsletter
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?
Kontakt

wegestudio@wegestudio.pl

NOWA JADŁONOMIA Roślinne przepisy z całego świata

Nowa Jadłonomia - Marta Dymek
  • promocja
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 3 dni robocze
Cena: 39,00 zł 48,00 zł 39.00
Cena w innych sklepach: 49,90 zł
ilość szt.

Opis

Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie - w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił przed wielką, roślinną podróżą! W nowej książce znajdziecie ponad 100 zupełnie nowych, niepublikowanych nigdzie przepisów.

Aby kulinarnie podróżować, nie trzeba kupować egzotycznych produktów. Niepotrzebne są też wymyślne sprzęty ani rekwizyty. Wystarczy udać się na najbliższy bazar lub do warzywniaka i kupić polskie warzywa, a następnie skorzystać z niepospolitych przypraw oraz podpatrzonych w innych kuchniach technik. Nagle okaże się, że warzywa znane od dzieciństwa mogą codziennie pysznie zaskakiwać.

Marta Dymek pracowała nad nową książką przez ponad 2 lata. Szukała roślinnych inspiracji w wielu zakątkach świata i odwiedziła ponad 50 krajów. Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, ucierała pasty curry w Indiach, przemierzyła całe Bałkany, wygrzewała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii.

W końcu roślinne potrawy można spotkać pod każdą szerokością geograficzną, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko się wie, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku nieskończenie rozwija kulinarną wyobraźnię. Podróże przez stragany całego świata przypominają, że nawet nielubiane dotąd składniki mogą być przepyszne, jeśli tylko da się im szansę i przyprawi inaczej niż zwykle.

***

Marta Dymek jest autorką kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i bestsellerowej książki pod tym samym tytułem. Od sześciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny "Zielona Rewolucja Marty Dymek" na kanale Kuchnia+

***

Autorka: Marta Dymek
Wydawnictwo: Marginesy, październik 2018
Wydanie: II 
Wymiary: 229 x 162 mm

Liczba stron: 288
Oprawa: Twarda
ISBN: 9788365973863

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Submit
Promocje
Więcej warzyw na talerzu
Więcej warzyw na talerzu
44,90 zł 38,90 zł
szt.
GOD FOOD Boska kuchnia Malki Kafki
GOD FOOD Boska kuchnia Malki Kafki
69,90 zł 59,00 zł
szt.
Vegano Italiano
Vegano Italiano
44,90 zł 39,90 zł
szt.
TALERZ ZDROWIA. Naturalna recepta na świetną formę
TALERZ ZDROWIA. Naturalna recepta na świetną formę
28,00 zł 23,00 zł
szt.
Viva! wegetarianizm
Viva! wegetarianizm
29,00 zł 15,00 zł
szt.
Gabi i Gator
Gabi i Gator
59,90 zł 49,00 zł
szt.
Zielone Boże Narodzenie
Zielone Boże Narodzenie
49,90 zł 44,90 zł
szt.
KUCHNIA WEGAŃSKA Przewodnik po produktach zastępczych
KUCHNIA WEGAŃSKA Przewodnik po produktach zastępczych
39,99 zł 34,90 zł
szt.
28 DNI DO ZDROWIA (Engine 2 Diet)
28 DNI DO ZDROWIA (Engine 2 Diet)
32,00 zł 25,00 zł
szt.
Zwierzokracja
Zwierzokracja
49,90 zł 44,90 zł
szt.
Bez jaj. Roślinna cukiernia
Bez jaj. Roślinna cukiernia
49,90 zł 39,90 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl