Newsletter

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?

Kontakt

E-mail:
      wegestudio@wegestudio.pl

NOWA JADŁONOMIA Roślinne przepisy z całego świata

Kuchnia
58
PLN
NOWA JADŁONOMIA Roślinne przepisy z całego świata
Nowa Jadłonomia - Marta Dymek
  • promocja
  • nowość
instore_only
Dostępność:
PRZEDSPRZEDAŻ
Wysyłka w:
po premierze 23.05.2017
Cena: 58,00 zł 69,90 zł
Cena netto: 47,15 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 9)
Producent:
-

Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie - w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił przed wielką, roślinną podróżą! W nowej książce znajdziecie ponad 100 zupełnie nowych, niepublikowanych nigdzie przepisów.

Aby kulinarnie podróżować, nie trzeba kupować egzotycznych produktów. Niepotrzebne są też wymyślne sprzęty ani rekwizyty. Wystarczy udać się na najbliższy bazar lub do warzywniaka i kupić polskie warzywa, a następnie skorzystać z niepospolitych przypraw oraz podpatrzonych w innych kuchniach technik. Nagle okaże się, że warzywa znane od dzieciństwa mogą codziennie pysznie zaskakiwać.

Marta Dymek pracowała nad nową książką przez ponad 2 lata. Szukała roślinnych inspiracji w wielu zakątkach świata i odwiedziła ponad 50 krajów. Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, ucierała pasty curry w Indiach, przemierzyła całe Bałkany, wygrzewała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii.

W końcu roślinne potrawy można spotkać pod każdą szerokością geograficzną, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko się wie, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku nieskończenie rozwija kulinarną wyobraźnię. Podróże przez stragany całego świata przypominają, że nawet nielubiane dotąd składniki mogą być przepyszne, jeśli tylko da się im szansę i przyprawi inaczej niż zwykle.

***

Marta Dymek jest autorką kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i bestsellerowej książki pod tym samym tytułem. Od sześciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny "Zielona Rewolucja Marty Dymek" na kanale Kuchnia+

***

Autorka: Marta Dymek
Wydawnictwo: Marginesy, maj 2017
Wydanie: I    
Liczba stron: 288
Oprawa: Twarda
ISBN: 9788365586971

 

Produkty powiązane

JADŁONOMIA. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan JADŁONOMIA. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan

Pierwsza książka kucharska twórczyni "Jadłonomii" - popularnego polskiego bloga o kuchni roślinnej. Autorka, Marta Dymek, skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.

Cena: 63,00 zł 69,00 zł

erVegan. Kuchnia roślinna dla każdego erVegan. Kuchnia roślinna dla każdego

Obowiązkowa pozycja na półce każdego miłośnika kuchni roślinnej! Debiutancka książka kucharska Eryka Wałkowicza, autora popularnego bloga o kuchni roślinnej erVegan. Z tej książki dowiesz się, dlaczego urozmaicone posiłki to podstawa diety roślinnej oraz jak łączyć podstawowe składniki w kuchni, aby uzyskać nie tylko smaczne i sycące potrawy, ale również w pełni zbilansowane posiłki. Gotowanie jeszcze nigdy nie było takie proste!

Cena: 49,00 zł 54,90 zł

WEGAN NERD Moja roślinna kuchnia WEGAN NERD Moja roślinna kuchnia

Pierwsza książka kucharska Alicji Rokickiej, autorki popularnego i nagradzanego bloga o kuchni roślinnej - Wegan Nerd. Niezwykłe, oryginalne, a przy tym nieskomplikowane wegańskie przepisy, pełne aromatów, lokalnych i sezonowych warzyw oraz owoców, tajemniczych bulw czy nawet kwiatów i chwastów.

Cena: 58,00 zł 64,00 zł

MINIMALIST BAKER. Prosto, smacznie, wegańsko MINIMALIST BAKER. Prosto, smacznie, wegańsko

Jeśli uwielbiasz "Jadłonomię", pokochasz "Minimalist Baker"! Wystarczy jeden garnek, mniej niż 10 składników i co najwyżej 30 minut, by ugotować coś pysznego. Znajdziesz tu przepis na burgery, curry, burrito, tiramisu i wiele innych! Będzie prosto, smacznie i... wegańsko! Książka znanej na całym świecie pary blogerów kulinarnych!

Cena: 39,00 zł

WEGAŃSKIE PYSZNOŚCI WEGAŃSKIE PYSZNOŚCI

Wymarzona pomoc dla osób stawiających pierwsze kroki w świecie kuchni wegańskiej. Dunja Gulin, szefowa kuchni oraz doświadczona dietetyczka prowadząca kursy zdrowego gotowania, w przystępny sposób wyjaśnia główne składniki diety wegańskiej oraz roślinne zamienniki mięsa i nabiału. Pod jej kierownictwem przygotowanie pysznych dań stanie się łatwe i przyjemne, a efekty - począwszy od zdrowych śniadań i obiadów po coś słodkiego - po prostu palce lizać!

Cena: 47,00 zł

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Cenniki do pobrania

© 2009-2017 Wege Studio

Click Shop | Hosting home.pl