Newsletter
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?
Kontakt

wegestudio@wegestudio.pl

Nowoczesne zasady odżywiania (The China Study) NOWE WYDANIE!

Nowoczesne zasady odżywiania – wydanie uaktualnione i rozszerzone
  • promocja
Dostępność: wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)
Cena: 49,00 zł 58,00 zł 49.00
Cena w innych sklepach: 59,90 zł
ilość szt.

Opis

W swojej książce dr Colin Campbell, który ma za sobą 40 lat bycia biochemikiem żywienia, przywołuje i interpretuje wyniki największego na świecie badania dotyczącego odżywiania, jakie kiedykolwiek przeprowadzono - autor przeanalizował dietę 6,5 tysiąca osób w 65 chińskich i tajskich prowincjach.

Następnie porównuje opartą głównie na roślinach dietę badanych osób z bogatą w mięso i nabiał dietą Zachodu. Zachęca czytelników i czytelniczki do wykluczenia z diety produktów odzwierzęcych, gdyż - jak dowodzi - będą mogli w ten sposób cieszyć się zdrowszym i dłuższym życiem.

W przekonujący sposób dowodzi, że żywność pochodzenia zwierzęcego jest odpowiedzialna za coraz częstsze występowanie chorób cywilizacyjnych, takich jak choroby serca, cukrzyca, nowotwory, otyłość czy choroba Alzheimera.

Swoją pracą kontruje panujące od dawna przekonanie o korzyściach płynących ze spożywania produktów odzwierzęcych i wykazuje ogrom mylących, nierzadko sprzecznych ze sobą informacji, jakimi żywi konsumentów przemysł spożywczy.

Wzbogacone nowymi treściami drugie wydanie tej przełomowej książki zawiera najnowsze, niepodważalne dowody dobroczynnego wpływu diety roślinnej na nasze zdrowie, a także aktualne informacje o zmianach w systemie medycznym i korzyściach, jakie mogą odnieść pacjenci z rosnącego zainteresowania żywieniem opartym na produktach roślinnych.

Nowoczesne zasady odżywiania – wydanie uaktualnione i rozszerzone to książka, która niesie jasne i zwięzłe przesłanie, obalając przy tym liczne mity na temat zdrowia i porządkując panujący chaos informacyjny.

***

Opinie o książce:

To jedna z najważniejszych książek o odżywianiu, jakie kiedykolwiek powstały - przeczytanie jej może uratować ci życie.
- Dean Ornish, profesor medycyny klinicznej na Uniwersytecie Kalifornijskim, założyciel i przewodniczący Instytutu Badań z zakresu Medycyny Prewencyjnej

Mleko, masło, schabowy, wszelkiego rodzaju 'gotowce' – wielu z nas nie wyobraża sobie, że można jadać inaczej, choć to właśnie nadmiar białka, tłuszczu i żywności przetworzonej sprawia, że chorujemy. Po przeczytaniu pierwszego wydania Nowoczesnych zasad odżywiania wielu moich pacjentów postanowiło uważniej przyglądać się temu, co ma na talerzu. Wydanie drugie, wzbogacone o wstrząsające statystyki i omówienie najnowszych badań, jest jeszcze bardziej przekonujące – uważam, że książka Colina i Tomasa Campbellów może odmienić (a czasem nawet ocalić) życie. Jej najważniejszy przekaz: to, czy będziemy cieszyć się zdrowiem, zależy nie tylko od genów czy leków, ale przede wszystkim od nas samych.
- Iwona Kibil, dietetyk, blogerka (Wegecentrum, Roślinny Dietetyk)

Jestem głęboko przekonany, że to, co jemy, ma ogromny wpływ na nasze zdrowie. Nie interesują mnie domysły, plotki czy treści zawarte w reklamach telewizyjnych, tylko naukowo potwierdzone fakty. Dlatego polecam Nowoczesne zasady odżywiania. Liczba zachorowań na miażdżycę, cukrzycę i choroby nowotworowe rośnie. Już czas na rzetelną wiedzę i zmianę nawyków żywieniowych!
- Maciej Miecznikowski, muzyk, wokalista, współzałożyciel Fundacji "Wiemy, co jemy"

Jestem wegetarianką od wielu lat. Moje dzieci od urodzenia. Czy zadawano mi pytania o słuszność stosowania takiej diety? Bardzo często. Czy słyszałam, że z własnym życiem mam prawo robić, co chcę, ale nie powinnam ryzykować zdrowiem moich córeczek? Tysiące razy. Świadomość społeczeństwa zmienia się powoli, ale książka Nowoczesne zasady odżywiania to krok milowy w dziedzinie dietetyki. Wywraca do góry nogami wszelkie piramidy żywieniowe i na przykładzie wieloletnich, przeprowadzonych na gigantyczną skalę badań pokazuje, jakie stosować metody, by cieszyć się zdrowiem w każdym wieku.
- Monika Mrozowska, aktorka, autorka książek kulinarnych

Książka, oparta na wieloletnim, starannym, dociekliwym badaniu, prezentuje zaskakujące odpowiedzi na najważniejsze pytania dotyczące żywienia: Co tak naprawdę powoduje raka? Jak możemy wydłużyć nasze życie? Co zatrzyma epidemię otyłości?
- Neal Barnard, lekarz medycyny, przewodniczący PCRM (Komitet Lekarzy na rzecz Medycyny Odpowiedzialnej)

Obecnie AICR propaguje dietę głównie roślinną w celu obniżenia ryzyka raka, do czego przyczyniła się wspaniała praca, którą dr Campbell i garstka innych wizjonerów rozpoczęli dwadzieścia pięć lat temu.
- Marilyn Gentry, przewodnicząca AICR (Amerykański Instytut Badań nad Rakiem)

***

Fragment:

Po opuszczeniu MIT i objęciu posady wykładowcy w Virginia Tech zająłem się koordynacją działań związanych z ogólnokrajową współpracą techniczną w projekcie na rzecz niedożywionych dzieci na Filipinach. Celem projektu było dochodzenie w sprawie wyjątkowo wysokiej zachorowalności wśród tamtejszych dzieci na raka wątroby, chorobę występującą głównie u dorosłych. Uważano, że doszło do tego wskutek wysokiego spożycia aflatoksyn, toksyn pleśni tj. mykotoksyn, obecnych w orzechach ziemnych i kukurydzy. Aflatoksyny są najsilniejszym znanym czynnikiem rakotwórczym.

Przez dziesięć lat naszym głównym celem na Filipinach było zmniejszenie poziomu niedożywienia biednych dzieci; był to projekt dofinansowany przez U.S. Agency for International Development (Rządowa Agencja Pomocy dla Krajów Rozwijających się). Udało nam się założyć około 110 centrów edukacji i 'samopomocy' żywieniowej w całym kraju.
Cel naszych wysiłków na Filipinach był prosty: upewnić się, że dzieci spożywają jak najwięcej białka. Powszechnie uważano, iż większość przypadków niedożywienia dzieci na świecie spowodowana była niedoborami białka, w szczególności pochodzenia zwierzęcego.
Uniwersytety i rządy na całym świecie wspólnie pracowały nad zmniejszeniem rzekomego "niedoboru białka" w krajach rozwijających się.

W trakcie tego projektu odkryłem mroczny sekret. Dzieci, których dieta zawierała największe ilości białka, najczęściej zapadały na raka wątroby! To były dzieci z najzamożniejszych rodzin.

***

Autor: T.Colin Campbell, Thomas M.Campbell II
Tytuł oryginału: The China Study
Wydawnictwo: Galaktyka, wydanie 2, czerwiec 2017
Liczba stron: 382 444
Format: 165x240
ISBN: 978-83-7579-608-7

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (3)

2 stycznia 2013

Rewelacyjna książka, zmieniająca myślenie o żywieniu. Każdy powinien ją przeczytać. Polecam!

9 stycznia 2013

Przeczytanie tej książki powinno być obowiązkiem każdego, szczególnie pań od biologii i dietetyków, którzy twierdzą, że mięso jest niezbędne w zdrowej diecie człowieka. Książka zawiera masę informacji i wyników badań ekspertów, które obalają ten powtarzany od dawna mit. Polecam wszystkim! P.S. Wysyłka oczywiście była jak zwykle błyskawiczna :)

13 lipca 2018

Bardzo polecam każdemu, kto ma jakiekolwiek wątpliwości dotyczące słuszności diety wegetariańskiej czy wegańskiej. Rzetelne i przystępne źródło informacji, przystosowane językowo dla osób kompletnie zielonych w dziedzinie odżywiania czy biologii. Przełom w dziedzinie odżywiania!

Submit
Promocje
ŁOWCY SMAKÓW Cztery pory roku
ŁOWCY SMAKÓW Cztery pory roku
65,00 zł 55,00 zł
szt.
Magazyn VEGE - listopad 2017
Magazyn VEGE - listopad 2017
6,00 zł 4,00 zł
szt.
Mamo, tato - dlaczego nie jemy zwierząt?
Mamo, tato - dlaczego nie jemy zwierząt?
29,00 zł 24,90 zł
szt.
Poniedziałki bez mięs - Paul McCartney
Poniedziałki bez mięs - Paul McCartney
59,00 zł 39,00 zł
szt.
LA VEGANISTA Apetyt na wegańskie potrawy
LA VEGANISTA Apetyt na wegańskie potrawy
59,00 zł 39,00 zł
szt.
NOWA JADŁONOMIA Roślinne przepisy z całego świata
NOWA JADŁONOMIA Roślinne przepisy z całego świata
48,00 zł 39,00 zł
szt.
WEGAŃSKIE SŁODYCZE Kultowe zdrowe bezglutenowe
WEGAŃSKIE SŁODYCZE Kultowe zdrowe bezglutenowe
39,00 zł 34,90 zł
szt.
SŁODKA WEGAN NERD Moje roślinne desery
SŁODKA WEGAN NERD Moje roślinne desery
69,90 zł 59,00 zł
szt.
GOD FOOD Boska kuchnia Malki Kafki
GOD FOOD Boska kuchnia Malki Kafki
69,90 zł 59,00 zł
szt.
Zestaw książek: 28 dni do zdrowia + Talerz zdrowia
Zestaw książek: 28 dni do zdrowia + Talerz zdrowia
64,00 zł 55,00 zł
szt.
Wegańska kuchnia indyjska
Wegańska kuchnia indyjska
59,00 zł 49,00 zł
szt.
Zestaw książek: Nowoczesne zasady odżywiania
Zestaw książek: Nowoczesne zasady odżywiania
79,00 zł 65,00 zł
szt.
Gabi i Gator
Gabi i Gator
59,90 zł 49,00 zł
szt.
WEGAN NERD Moja roślinna kuchnia
WEGAN NERD Moja roślinna kuchnia
63,00 zł 53,00 zł
szt.
Naturalnie i zdrowo. My new roots
Naturalnie i zdrowo. My new roots
69,90 zł 54,00 zł
szt.
Wege. Dieta Roślinna w praktyce
Wege. Dieta Roślinna w praktyce
69,00 zł 64,90 zł
Nowości
Magazyn VEGE - listopad 2018
Magazyn VEGE - listopad 2018
6,00 zł
szt.
SŁODKA WEGAN NERD Moje roślinne desery
SŁODKA WEGAN NERD Moje roślinne desery
69,90 zł 59,00 zł
szt.
ŁOWCY SMAKÓW Cztery pory roku
ŁOWCY SMAKÓW Cztery pory roku
65,00 zł 55,00 zł
szt.
WEGAŃSKIE SŁODYCZE Kultowe zdrowe bezglutenowe
WEGAŃSKIE SŁODYCZE Kultowe zdrowe bezglutenowe
39,00 zł 34,90 zł
szt.
Wyzwolenie zwierząt - Peter Singer
Wyzwolenie zwierząt - Peter Singer
38,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl