
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?

wegestudio@wegestudio.pl
Zaskakujące tofu





Opis
Książka "Zaskakujące tofu" zawiera ponad 80 inspirujących przepisów z tofu i pokazuje, jak kreatywnie i smacznie gotować z tofu w oparciu o potrawy powszechnie znane i lubiane. Zilustrowana pięknymi, apetycznymi fotografiami potrafi przekonać do wypróbowania przepisów nawet najbardziej zagorzałych przeciwników tofu.
Łatwe do przyrządzenia i korzystne dla zdrowia tofu jest jednym z najbardziej intrygujących produktów spożywczych na Ziemi. Można z niego przygotować mnóstwo potraw o ciekawym smaku i konsystencji. Tofu może zastąpić twaróg, śmietanę, jogurt, ser oraz jajka w większości potraw.
Tutaj jego zaletą jest łatwość i szybkość zastosowania, nie trzeba niczego ubijać, ucierać, wystarczy mikser i odrobina wyobraźni, i mamy pyszne ciastka, ciasta, kremy, musy, dipy, sosy i wiele innych potraw. Wypróbujcie "Mus amaretto", "Creme brulee z tapioki i tofu" oraz "Tartę czekoladową", a nie będziecie już chcieli jeść niczego więcej. Tofu jest też smaczne same w sobie, takie potrawy jak "Tofu z patelni", czy "Tofu glazurowane" są tego wspaniałym przykładem.
Większość przepisów przedstawionych w książce nie zawiera masła, jajek ani mleka zwierzęcego, dlatego z powodzeniem mogą być one stosowane przez wegetarian, wegan oraz osoby uczulone na białko mleka lub z nietolerancją laktozy.
Autor: Mariola Białołęcka
Wydawnictwo: Czerwony Słoń, 2009
Liczba stron: 140
Oprawa: twarda
Papier: kredowy, full color
ISBN: 978-83-921186-5-7
katarina
książka pięknie wydana i ma masę wspaniale <br /> zapowiadających się przepisów. Nic, tylko gotować <br /> ^^