Produkty dnia
Newsletter
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?
Kontakt

wegestudio@wegestudio.pl

Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu Wegestudio.pl

 

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa. Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. dane są przez nas przetwarzane w sposób przejrzysty dla Ciebie, w prawnie uzasadnionych celach i ograniczone wyłącznie do niezbędnych celów przetwarzania. Dane osobowe przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo, z zachowaniem odpowiednich środków technicznych, zabezpieczających przed niedozwolonym lub niezgodnym z prawem przetwarzaniem oraz przypadkową utratą, zniszczeniem lub uszkodzeniem.

Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia.

Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Zasady ochrony danych osobowych

Administratorem danych osobowych jest firma Wege Studio, ul. Włościańska 10B/56, 01-710 Warszawa, REGON 141991872, NIP: 5251482217, wpisana do ewidencji działalności gospodarczej przez Prezydenta miasta stołecznego Warszawy. Kontakt: wegestudio@wegestudio.pl

Twoje dane otrzymaliśmy od Ciebie podczas zakładania konta, podczas dokonywania zamówień lub poprzez dobrowolne zapisanie się do newslettera Sklepu

Twoje dane osobowe przetwarzane będą w celu:
- realizacji zamówień (umowy sprzedaży)
- prowadzenia i obsługi Twojego konta i rozwiązywania problemów technicznych
- kontaktowania się z Tobą w celach związanych ze świadczeniem usług
- udzielania odpowiedzi na Twoje pytania lub wnioski (np. przez formularz kontaktowy)
- dochodzenia lub obrony przed roszczeniami w związku z wykonywaniem umowy
- realizacji programu lojalnościowego, jeżeli jesteś zarejestrowanym Klientem Sklepu
- zbadania satysfakcji z dokonanych zakupów i poziomu obsługi sklepu
- wysyłki newslettera z informacjami o produktach, usługach, promocjach i zniżkach oraz organizacji konkursów i akcji promocyjnych - za Twoją dobrowolną, wyrażoną osobno zgodą
- dla celów podatkowych i rachunkowych, wynikających z przepisów prawa
- archiwizacji oraz zapewnienia rozliczalności (w ramach spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa)
- zapisywania danych w plikach cookies, za Twoją dobrowolną zgodą

W celu realizacji umowy sprzedaży i usług odbiorcą danych osobowych będą także:
- kurierzy, zależnie od wybranego sposobu dostawy zamówienia
- banki lub operatorzy płatności elektronicznych, zależnie od wybranego sposobu płatności za zamówienie/usługę
- dostawcy odpowiedzialni za obsługę systemów informatycznych
- podmioty powiązane z Administratorem, w tym świadczące usługi księgowe

Twoje dane osobowe będą przechowywane przez czas obowiązywania umowy zawartej z Tobą. Po jej zakończeniu przechowujemy Twoje dane osobowe w celu:
- dochodzenia roszczeń
- wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym księgowych i podatkowych
- statystycznych i archiwizacyjnych

Jeśli podstawą przetwarzania danych osobowych jest zgoda, np. na wysyłkę newslettera, wówczas dane osobowe mogą być przetwarzane do momentu aż udzielona zgoda nie zostanie przez Ciebie odwołana.

Masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem

Masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawa do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

Podanie danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie niemożność zawarcia umowy sprzedaży, tym samym nie będziesz mógł korzystać ze Sklepu.

Twoje dane osobowe mogą zostać przekazane poza obszar EOG, do państwa trzeciego, gdy będzie to konieczne w celu zrealizowania Twojej usługi, np. zamówienie z opcją wysyłki zagranicznej
oraz do Google LLC w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych, zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Twoje dane mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany, jeśli uprawnia Nas do tego obowiązujący przepis prawa lub uprzednio wyrazisz na to zgodę.
Nie stosujemy profilowania.

Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów.

Oprogramowanie sklepu zapisuje informacje w plikach cookies dotyczących następujących obszarów:
- informacje na temat sesji
- ostatnio oglądane produkty
- oddanie głosu w ankiecie

Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu.

Pragniemy zwrócić uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach, rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą wyłącznie oferty naszego Sklepu.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres wegestudio@wegestudio.pl.

Promocje
Zestaw książek: Nowoczesne zasady odżywiania
Zestaw książek: Nowoczesne zasady odżywiania
79,00 zł 65,00 zł
szt.
Czarna lista firm
Czarna lista firm
32,00 zł 19,00 zł
szt.
Wegańska kuchnia indyjska
Wegańska kuchnia indyjska
59,00 zł 49,00 zł
szt.
Mamo, tato - dlaczego nie jemy zwierząt?
Mamo, tato - dlaczego nie jemy zwierząt?
29,00 zł 24,90 zł
szt.
Szpilka do włosów KRÓLIK
Szpilka do włosów KRÓLIK
28,00 zł 22,00 zł
szt.
Nowoczesne zasady odżywiania (The China Study) NOWE WYDANIE!
Nowoczesne zasady odżywiania (The China Study) NOWE WYDANIE!
58,00 zł 49,00 zł
Wege. Dieta Roślinna w praktyce
Wege. Dieta Roślinna w praktyce
69,00 zł 64,90 zł
szt.
WEGAN NERD Moja roślinna kuchnia
WEGAN NERD Moja roślinna kuchnia
63,00 zł 53,00 zł
szt.
Na surowo
Na surowo
45,00 zł 39,00 zł
szt.
Viva! wegetarianizm
Viva! wegetarianizm
29,00 zł 15,00 zł
szt.
Zestaw książek: 28 dni do zdrowia + Talerz zdrowia
Zestaw książek: 28 dni do zdrowia + Talerz zdrowia
64,00 zł 55,00 zł
szt.
Mydelniczka drewniana NO WASTE
Mydelniczka drewniana NO WASTE
45,00 zł 39,90 zł
Szpilka do włosów KOTEK
Szpilka do włosów KOTEK
25,00 zł 19,90 zł
szt.
LA VEGANISTA Apetyt na wegańskie potrawy
LA VEGANISTA Apetyt na wegańskie potrawy
59,00 zł 39,00 zł
szt.
erVegan. Kuchnia roślinna dla każdego
erVegan. Kuchnia roślinna dla każdego
54,90 zł 44,90 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl